Full service
Onderzoeksbureau

Klantenonderzoek

Een tevreden klant komt nog eens terug, neemt andere klanten mee en levert een positieve bijdrage aan uw imago. Hoe tevreden en loyaal zijn uw klanten? Klantenonderzoek geeft u het antwoord!

Uw organisatie kan niet zonder tevreden klanten, dat is logisch, maar tegenwoordig gaat de optimale klantbeleving nog een stap verder. Op welke manier kunt u uw klanten blijvend verrassen en meer bieden dan zij verwachten? Hoe blijft u uw klanten een stap voor?

Om te weten wat u kunt doen om te verbeteren, te verrassen is een onderzoek onder uw klanten noodzakelijk. Het geeft u inzicht in de wensen en behoeften van uw klanten, kennis die u direct kunt omzetten in concrete verbeteringen. Met tevreden en loyale klanten kunt u overleven en de concurrent een stap voor blijven.

Voorbeelden

EVA kan voor u specifieke informatie verzamelen over:

  • Net Promoter Score (NPS) / Customer Effort Score (CES)
  • Op welke manier kunt u de loyaliteit en tevredenheid van uw klanten verhogen?
  • Wat is volgens de klant uw meerwaarde ten opzichte van de concurrent?
  • Komt het imago dat u wilt uitstralen overeen met het beeld dat de klanten van uw organisatie hebben?

Wat krijgt u?

U krijgt een vragenlijst op maat afgestemd op uw specifieke wensen. Wij stemmen met u af welke onderzoeksmethode (online, telefonisch) het beste bij uw organisatie en klanten past. Na de data-analyse ontvangt u van ons een overzichtelijke rapportage waarin we de tevredenheid helder en bondig  in beeld brengen. Zo kunnen de belangrijkste resultaten in een oogopslag worden bekeken en geven we inzicht in de prioriteiten en verbeteracties voor uw organisatie om uw klanten (nog) loyaler te maken. Dit kan bijvoorbeeld in een prioriteiten matrix, een dashboard en/of in een meer uitgebreide rapportage.

Klantenpanel

Wilt u periodiek uw klanten over een bepaald relevant onderwerp polsen, dan kunt u een klantenpanel overwegen. EVA kan voor u het klantenpanel opzetten, onderhouden, beheren, korte vragenlijsten ontwikkelen en de resultaten online overzichtelijk rapporteren.Voor wie voerde EVA dit onderzoek al uit?


Gemeente Naarden
Gemeente Nijkerk
Joulz
Romein Beton
Ymere Amsterdam