Full service
Onderzoeksbureau
Eva
We zoeken samen met u de methode(n) die het best bij uw vraag past.

Telefonische enquête

Onze ervaren enquêteurs maken voor telefonische enquête gebruik van CATI: Computergestuurd Assisted Telephone Interviewing.

Voor de uitvoering van de telefonische enquête heeft EVA een vast panel van ervaren enquêteurs.

De meest gebruikte techniek bij de telefonisch enquête is CATI: Computer Assisted Telephone Interviewing, waarbij de vragenlijst computergestuurd wordt afgenomen. De enquêteur leest de vragenlijst af van het computerscherm en voert de antwoorden meteen in.

Computer gestuurd enquêteren, heeft als voordeel dat op eenvoudige wijze ‘routings’ in de vragenlijst kunnen worden aangebracht. Afhankelijk van het antwoord op een bepaalde vraag wordt automatisch de juiste vervolgvraag voorgelegd.

Voor de afname van start gaat, test EVA de enquête uit bij diverse proefpersonen om zo onduidelijkheden of niet goed lopende vragen te verbeteren. Loopt de enquête soepel en is alles duidelijk dan kunnen de enquêtrices beginnen met de afname.

Voor elk onderzoek ontvangen de enquêtrices een duidelijke mondelinge en schriftelijke instructie. Verder worden hun werkzaamheden steekproefsgewijs gecontroleerd.

 
  Wilt u meer weten over telefonische enquête uitgevoerd door EVA?